مک دونالد روز پنجشنبه گفت که مزارع تیلور تامین کننده پیازهایی است که در Quarter Pounders سرو می شود، پیازهایی که از منوی رستوران های غول پیکر در چندین ایالت به دنبال شیوع کشنده E. coli خارج شده اند.
سازمان غذا و دارو و مراکز کنترل و پیشگیری از بیماری ها پیازهای خرد شده را که روی همبرگر سرو می شود به عنوان منبع احتمالی آلودگی در نظر گرفته اند.
در اطلاعیه ای به مشتریان در روز چهارشنبه، توزیع کننده US Foods گفت Taylor Farms به دلیل “آلودگی احتمالی E. coli” چهار محصول پیاز خام را به دلیل احتیاط فراوان فراخوان داد. از مشتریانی مانند رستوران ها خواسته شد تا در اسرع وقت استفاده از محصولات آسیب دیده را متوقف کرده و از بین ببرند.
رستوران های زنجیره ای کلرادو، از جمله پیت غیر قانونی و تاکو بل نیز پس از فراخوان پیاز را از منوی خود حذف کردند. سخنگوی یام! برندز، شرکت مادر مالک تاکو بل، گفت که پیتزا هات و KFC در رستوران های منتخب پیاز تازه را نیز از منوی خود حذف کرده اند. هیچ نشانه ای از بیماری E. coli مرتبط با آن رستوران ها وجود ندارد.
یکی از سخنگویان FDA روز پنجشنبه گفت که آژانس در حال بررسی مزارع تیلور به عنوان منبع احتمالی شیوع E. coli مرتبط با همبرگر است و افزود: “ما در حال بررسی همه منابع ممکن هستیم.”
تا روز چهارشنبه، حداقل 49 نفر به عفونت E. coli مرتبط با شیوع بیماری مبتلا شده بودند. یک فرد مسن فوت کرده و 10 نفر دیگر از جمله یک کودک مبتلا به سندرم همولیتیک اورمیک در بیمارستان بستری شده اند.
تا به حال، مشخص نبود که پیاز مک دونالد از کجا تامین می شود – نه رستوران های زنجیره ای و نه مقامات بهداشت عمومی به طور علنی نگفته بودند که پیازها کجا رشد کرده اند یا به رستوران های دیگر فرستاده شده اند یا خیر. سخنگوی مک دونالد روز چهارشنبه گفت که پیاز خام از یک تامین کننده منفرد تهیه شده و در یک مرکز پردازش می شوند. آنها برش داده می شوند و در کارخانه به عنوان سبزیجات خام در کیسه های جداگانه بسته بندی می شوند و سپس در رستوران ها توزیع می شوند.
سخنگوی تیلور فارمز بلافاصله به درخواست برای اظهار نظر پاسخ نداد. طبق وب سایت این شرکت، تیلور فارمز یک تولید کننده میوه و سبزیجات تازه بریده شده در کالیفرنیا است.
سویه E. coli در شیوع، به نام O157:H7، یک سم قوی تولید می کند که می تواند به پوشش روده کوچک آسیب برساند.
مقامات بهداشتی روز چهارشنبه گفتند که انتظار دارند تعداد مبتلایان افزایش یابد.
در این بین، مک دونالد در حال حاضر با شکایت هایی روبرو شده است.
روز پنجشنبه، ران سیمون و همکاران، یک شرکت حقوقی ایمنی مواد غذایی، گفت که دومین شکایت را به نمایندگی از کلاریسا دی باک، ساکن نبراسکا که گفته بود در 18 سپتامبر از یک مک دونالد محلی یک Quarter Pounder خریداری کرده است، تشکیل داده است. دبوک بیمار شد و طبق دادخواست، مجبور شد به دنبال مراقبت های پزشکی باشد، جایی که آزمایش O157:H7 مثبت شد.
اولین شکایت این شرکت از طرف اریک استلی ساکن کلرادو بود. استلی گفت که پس از خوردن همبرگر در مک دونالد از علائم گوارشی رنج می برد.
ران سایمون، شریک مدیریت این شرکت، به NBC News گفت که او اکنون نماینده 15 خانواده است که ادعا می کنند تحت تاثیر قرار گرفته اند، با بیماران 20 تا 60 ساله.
او گفت: “آنها در ایالت های مختلف و جوامع مختلف با نتایج متفاوت هستند.”
منبع: nbcnews