تحقیقات در مورد شیوع E. coli در محله مک دونالدز که منجر به مرگ حداقل یک نفر و بیمار شدن نزدیک به 50 نفر دیگر شده است، به طور فزاینده ای به پیازهای خرد شده در همبرگرها اشاره می کند.
اما نه این شرکت و نه مقامات بهداشت عمومی به طور عمومی نگفته اند که پیازها در کجا رشد کرده اند یا اینکه آیا آنها را به رستوران های دیگر فرستاده اند یا خیر.
به گفته سخنگوی مکدونالد، پیازهای مورد بحث از یک منبع میآیند و سپس برش داده میشوند و بهعنوان سبزیجات خام در کیسههای جداگانه بستهبندی میشوند و به رستورانها فرستاده میشوند.
سخنگو گفت: “این یک فرآیند پیاز خام در یک مرکز است و سپس به مک دونالد ارسال می شود.”
مک دونالد پیازهای ورقه شده و گوشت گاو یک چهارم پوندی را که هر دو برای همبرگرهای Quarter Pounder استفاده می شود، از منوی خود در مناطق آسیب دیده بیرون کشیده است.
به گفته کلینیک مایو، سویه E. coli در شیوع بیماری، به نام O157:H7، یک سم قوی تولید می کند که می تواند به پوشش روده کوچک آسیب برساند.
به گفته مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری، اگر پیاز به عنوان منبع تایید شود، این اولین بار است که سویه در شیوع بیماری پیاز خام دخیل است.
تا روز چهارشنبه، 49 نفر به عفونت E. coli مرتبط با شیوع بیماری مبتلا شده اند. یک نفر، یک فرد مسن، فوت کرده است. ده نفر دیگر در بیمارستان بستری شده اند، از جمله کودکی که به بیماری کلیوی به نام سندرم اورمیک همولیتیک مبتلا شده است.
یک نفر، مردی از گریلی، کلرادو، از مک دونالد شکایت کرد و مدعی شد که بیمار شده و باید در بیمارستان بستری شود.
مت وایز، رئیس بخش مقابله و پیشگیری از شیوع بیماری CDC، به NBC News گفت که انتظار دارد در روزهای آینده با گزارشهایی از موارد ابتلا، تعداد بیماریها افزایش یابد.
«ما فکر میکنیم افرادی که کوارتر پاوندرز در مکدونالدز خوردهاند، پیش از اینکه آنها را از فهرست غذا بیرون بکشند، این کار را انجام میدهند.
او گفت: «برای کسی که امروز وارد مکدونالد میشود، هر گونه خطری تا حد زیادی کاهش مییابد.
اکثر افرادی که بیمار شده اند، 26 نفر، در کلرادو هستند، از جمله 18 نفر در شهرستان مسا. مسن تر که فوت کرد در شهرستان مسا زندگی می کرد.
دکتر راشل هرلیهی، اپیدمیولوژیست ایالتی، گفت که شش نفر از بیماران کلرادو نوجوان هستند.
نبراسکا 9 مورد را گزارش کرده است. سایر بیماران در آیووا، کانزاس، میسوری، مونتانا، اورگان، یوتا، ویسکانسین و وایومینگ گزارش شده اند.
اولین مورد مرتبط با کوارتر پاندر در 27 سپتامبر در کلرادو رخ داد. مقامات بهداشتی ایالتی در 10 اکتبر به CDC در مورد افزایش غیرمعمول موارد E. coli هشدار دادند.
هرلیهی گفت: «ما شاهد تعداد موارد بیش از حد انتظار بودیم. تعدادی از آنها در مک دونالد غذا خورده بودند. این همان چیزی بود که واقعاً شروع به چیدن داستان برای ما کرد.»
CDC تحقیقات خود را در 15 اکتبر افزایش داد.
لاول شیلر، یکی از مقامات سابق سازمان غذا و دارو، با اشاره به شیوع E. coli در Chipotle در سال 2015، گفت: این اولین بار نیست که آژانس های بهداشتی با شیوع بیماری در یک رستوران زنجیره ای بزرگ مواجه می شوند.
به گفته شیلر، یک سوال مهم این است که آیا پیازها صرفاً برای مکدونالدز عرضه میشود یا به سایر رستورانهای زنجیرهای بزرگ – که به گفته او، FDA نیز احتمالاً به طور فعال در مورد آن فکر میکند.
علاوه بر این، اگر آلودگی از یک مزرعه، که شیلر گفت، به احتمال زیاد وجود دارد، سایر محصولات ممکن است تحت تأثیر قرار گیرند.
او گفت: «اگر به سوپرمارکتها یا رستورانهای دیگر میرفت، ممکن است در آینده فراخوانهای بیشتری وجود داشته باشد.
نه مقامات بهداشت عمومی ایالتی و نه فدرال از مزرعه یا تامین کننده خاصی برای پیازهای خرد شده در روز چهارشنبه نامی نبردند، اگرچه مک دونالد گفت که آنها در حال به صفر رساندن یک تامین کننده واحد هستند که به سه مرکز توزیع خدمات می دهد. مک دونالد از ذکر نام تامین کننده خودداری کرد.
هیچ نشانه ای وجود ندارد که پیازهای خرد شده در سایر آیتم های منوی مک دونالد بخشی از شیوع بیماری باشد.
خدمات بازرسی و ایمنی مواد غذایی، آژانسی از دپارتمان کشاورزی، که بر گوشت، مرغ و محصولات تخم مرغ نظارت دارد، همچنین با FDA و CDC در این تحقیق همکاری می کند.
یکی از سخنگویان FSIS با اشاره به تلاشهای ردیابی FDA که به شدت به پیازها اشاره میکند، گفت: آلودگی ناشی از گوشت گاو یک چهارم پوندی “بسیار بعید” است.
سخنگو گفت: «در حالی که پیاز خرد شده منبع محتمل است، FSIS به بررسی ایمنی گوشت چرخ کرده استفاده شده ادامه می دهد. یک شریک دولتی نمونههایی را از نانهای گوشت چرخ کرده برای آزمایش جمعآوری کرده است.»
سخنگوی FDA از اظهار نظر در روز چهارشنبه خودداری کرد و گفت که شیوع این بیماری “هنوز یک وضعیت به سرعت در حال تحول است.”
FDA در بیانیه ای روز سه شنبه اعلام کرد که علائم می تواند شامل گرفتگی شدید معده، اسهال، تب، تهوع و/یا استفراغ باشد که می تواند از چند روز پس از مصرف غذای آلوده یا تا 9 روز بعد شروع شود. برخی از عفونت ها می توانند باعث اسهال شدید خونی شوند و منجر به شرایط تهدید کننده زندگی مانند سندرم همولیتیک اورمیک، نوعی نارسایی کلیه شوند.
منبع: nbcnews